SKOŘICOVÝ MUGCAKE
Ingredience:
1 lžíce medu nebo javorového sirupu
1 lžíce rozpuštěného kokosového oleje nebo másla
1 velké vejce
Optionálně: na posypání mleté skořice a lžíce nasekaných mandlí
Postup:
Příprava hrníčku: Olejem nebo máslem vymažte vnitřek hrníčku vhodného pro mikrovlnku.
Smíchejte suché ingredience: Ve středně velké misce smíchejte mandlovou mouku, skořici, prášek do pečiva a špetku soli.
Přidání mokrých ingrediencí: Přidejte med (nebo javorový sirup), rozpuštěný kokosový olej (nebo máslo), vanilkový extrakt a vejce. Dobře promíchejte, dokud nedostanete hladkou a konzistentní směs.
Naplnění hrníčku: Nalijte směs do připraveného hrníčku.
Příprava v mikrovlnné troubě: Ohřejte v mikrovlnné troubě při plné síle (800-1000 W) asi 1 až 2 minuty, nebo dokud mugcake nezakvete. Čas se může lišit podle výkonu mikrovlnné trouby.
Dokončení a podávání: Po vyjmutí mugcake z mikrovlnné trouby, nechte ho chvíli vychladnout. Pokud chcete, posypete vrchol mletou skořicí a nasekanými mandlemi. Podávejte ihned.
Tento skořicový mugcake s mandlovou moukou je skvělým způsobem, jak si dopřát sladkou pochoutku během několika minut.
Můžete si ho vychutnat jako rychlý dezert nebo svačinu!