POLÉVKA Z ČERVENÉ ČOČKY

Ingredience:
1 cibule (nasekaná)
2 stroužky česneku (nasekané)
1 mrkev (oloupaná a na kostičky nakrájená)
1 brambora (oloupaná a na kostičky nakrájená)
Sůl a pepř podle chuti
Čerstvý koriandr nebo petržel na ozdobení
 
Postup:
 
Příprava zeleniny:
Na středním ohni rozehřejte olej ve velkém hrnci. Přidejte cibuli a smažte dozlatova. Přidejte česnek a smažte další minutu.
 
Přidání koření:
Přidejte mletý kmín, mletý koriandr, kurkumu, sladkou papriku a pálivou papriku (pokud používáte). Míchejte a smažte asi 1 minutu, nebo dokud voní.
 
Přidání zeleniny a čočky:
Přidejte nakrájenou mrkev, bramboru, červenou čočku, rajčata a rajčatovou pastu. Promíchejte a nechte chvíli vařit.
 
Přidání vývaru:
Přidejte zeleninový vývar, přivedte k varu, snižte teplotu a nechte vařit na mírném ohni asi 20-25 minut, dokud čočka a zelenina nejsou měkké.
 
Oprava chuti:
Ochutnejte a přidejte sůl a pepř podle chuti. Případně můžete přidat více koření nebo rajčatové pasty podle preferencí.
 
Ozdobení a servírování:
Podávejte polévku ozdobenou čerstvým koriandrem nebo petrželí.
Tato polévka z červené čočky je nejen chutná, ale také plná bílkovin a vlákniny. Je to výborná volba pro teplé a sýté jídlo.
 
Dobrou chuť!

čočka