CHURROS
Ingredience:
1 šálek vody
1 špetka soli
Na namáčení:
Postup:
Ve střední hrnci smíchejte vodu, cukr, olej a špetku soli. Přiveďte k varu.
Jakmile směs začne vařit, přidejte hladkou mouku a rychle promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Vařte těsto při mírném plameni asi 1-2 minuty za stálého míchání. Tím se odpaří vlhkost.
Odstraňte hrnec z tepla a přidejte vanilkový extrakt, pokud ho používáte. Dobře promíchejte.
Připravte si sáček na zdobení nebo stříkačku s hladkým otvorem. Nalijte do něj těsto na churros.
Ve velké pánvi ohřejte dostatek rostlinného oleje na střední teplotu. Nechte olej dobře zahřát.
Vytlačujte těsto na churros přímo do horkého oleje. Těsto porcujte na délku asi 10 cm a pomocí nože nebo nůžek ořezávejte. Můžete také tvořit kruhovité tvary.
Smažte churros, dokud nejsou zlatohnědé a křupavé, asi 2-3 minuty z každé strany.
Smažené churros vyjměte z oleje a nechte je na papírových ubrouscích okapat.
Jakmile jsou churros stále teplé, obalte je ve směsi cukru a skořice.
Podávejte churros s oblíbenou čokoládovou omáčkou, například s rozpuštěnou čokoládou nebo s karamelovým dipem.
Churros jsou nejlepší, když jsou čerstvé a teplé.
Užijte si tuto lahodnou španělskou pochoutku!
Nejprodávanější
Stránka 1 z 1 -
2 položek celkem
Značky
Položek k zobrazení: 2
Skořice mletá, cejlonská 100g
Skořici lze využít všelijak: při pečení moučníků, do teplých nápojů, ale také při výrobě domácí kosmetiky.
69 Kč