HOME MADE GRANOLA

Ingredience:
 
3 šálky ovesných vloček
1 šálek oříšků (můžete použít mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy atd.), nasekaných
1/2 šálku semínek (slunečnicová semínka, dýňová semínka, chia semínka)
1/2 šálku slunečnicových semínek
1/2 šálku kokosových stroužků
1/4 šálku oleje (kokosový, slunečnicový, atd.)
1/4 šálku medu nebo javorového sirupu
1 lžička vanilkového extraktu
1/2 lžičky skořice
Špetka soli
Sušené ovoce (např. rozinky, nasekané meruňky) - přidávejte po upečení
 
 
Postup:
 
Příprava trouby:
Předehřejte troubu na 160 °C.
 
Smíchání suchých ingrediencí:
Ve velké misce smíchejte ovesné vločky, nasekané oříšky, semínka, kokosové stroužky a špetku soli.
 
Příprava tekutých ingrediencí:
V malé míse smíchejte olej, med (nebo javorový sirup), vanilkový extrakt a skořici.
 
Spojení směsí:
Vlijte tekuté ingredience do mísy s suchými ingrediencemi a důkladně promíchejte, aby byly všechny suroviny dobře pokryty.
 
Pečení granoly:
Rozprostřete směs rovnoměrně na plech s pečicím papírem.
 
Pečení:
Pečte granolu v předehřáté troubě asi 20-25 minut nebo dokud není zlatavá. Občas smíchejte, aby se zabránilo připálení.
 
Přidání sušeného ovoce:
Po upečení přidejte sušené ovoce podle chuti a dobře promíchejte.
 
Chlazení:
Nechte granolu úplně vychladnout. Během chlazení ztuhne a stane se křupavou.
 
Uchování:
Uchovejte granolu v uzavřeném kontejneru na chladném místě.
 
Podávání:
Podávejte granolu s mlékem, jogurtem nebo ovocem jako chutnou a zdravou snídani.
Tento recept je skvělý, protože si můžete přizpůsobit přísady podle svých preferencí. Můžete také přidat další ingredience, jako jsou sušené ovoce nebo čokoládové kousky, podle své chuti.
 
Dobrou chuť!
 
gra