KUŘECÍ KARI S RÝŽÍ

Kuřecí Kari:
500 g kuřecího masa (na kosti nebo kousky)
1 velká cibule, nasekaná
2 stroužky česneku, nasekané
1 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného
Sůl a pepř podle chuti
Rýže:
4 šálky vody
Sůl podle chuti
 
Postup:
 
Příprava kuřecího masa:
Na pánvi si rozpálte olej a osmažte kuřecí maso až do zlatavé barvy.
 
 
Příprava omáčky:
Přidejte cibuli, česnek a zázvor do pánve s masem. Smažte, dokud cibule nezezlátne.
 
 
Přidání koření:
Přidejte kari koření, kurkumu, koriandr, kmín a červenou papriku (pokud ji používáte). Míchejte a nechte koření propařit.
 
 
Přidání rajčat a kokosového mléka:
Přidejte rajčata v šťávě nebo rajčatový protlak. Vařte na středním plameni asi 5 minut. Poté přidejte kokosové mléko a nechte vařit dalších 10-15 minut.
 
 
Příprava rýže:
Mezitím vařte rýži ve slané vodě podle návodu na obalu.
 
 
Dokončení kari:
Ochutnejte a přizpůsobte chuť solí a pepřem. Podávejte horké s čerstvě vařenou rýží.
 
 
Podávání:
Podávejte kuřecí kari s rýží, můžete přidat také nastrouhaný kokos nebo čerstvou petrželku jako ozdobu.
Těšíme se na to, až si pochutnáte na tomto výtečném kuřecím kari s rýží!
kari