PIZZA S ROZMARÝNEM A OLIVOVÝM OLEJEM
Ingredience:
Na těsto:
200 ml teplé vody
Na náplň:
2 stroužky česneku, jemně nasekané
Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup:
Smíchejte mouku, sušené droždí, sůl a cukr ve velké míse. Přidejte olivový olej a postupně přilijte teplou vodu. Vypracujte těsto.
Přendejte těsto na pomoučený povrch a hněťte asi 5-7 minut, dokud není hladké a elastické. Přidejte trochu oleje do mísy a položte těsto zpět. Zakryjte utěrkou a nechte kynout asi 1-2 hodiny, dokud se zdvojnásobí objem.
Předehřejte troubu na co nejvyšší teplotu (ideálně 250°C) a umístěte pizzový kámen, pokud ho máte.
Na pomoučeném povrchu rozválejte těsto na tenkou placku podle požadované velikosti pizzy.
V malé míse smíchejte olivový olej, nasekaný česnek, rozmarýn, sůl a pepř.
Štětcem rovnoměrně rozetřete směs olivového oleje s česnekem a rozmarýnem po povrchu pizzy.
Přeneste pizza na předehřátý pizzový kámen nebo na plech a pečte 10-12 minut, nebo dokud těsto neztvrdne a okraje nezačnou hnědnout.
Jakmile je pizza hotová, vyjměte ji z trouby a nechte ji chvíli odpočívat, než ji nakrájíte na porce.
Podávejte teplou a doplňte případně dalšími ingrediencemi dle vaší chuti, například čerstvými bylinkami nebo plátky parmazánu.
Tato pizza s rozmarýnem a olivovým olejem má bohatou chuť a vůni, která určitě osloví vaše chuťové buňky! Užijte si ji s rodinou nebo přáteli.
Nejprodávanější
Stránka 1 z 1 -
3 položek celkem
Značky
Položek k zobrazení: 3
Mouka pšeničná hladká 1 kg BIO PROBIO
Bílá biomouka na sváteční pečení. Pro běžné pečení doporučujeme používat PROBIO mouku chlebovou a celozrnnou, které obsahují hodně vlákniny. Pšeničná mouka hladká je vhodná k...
63 Kč