VANILKOVÉ CUPCAKES S ČOKOLÁDOVÝM KRÉMEM
Ingredience:
1/2 šálku másla (1 hůlka), měkkého
2 velká vejce, pokojové teploty
1/2 šálku mléka
Na čokoládový krém:
1/2 šálku smetany ke šlehání
2 lžíce másla
Postup:
Předehřejte troubu na 180°C. Připravte muffinovou formu a vložte do ní papírové košíčky na muffiny.
Ve střední míse smíchejte hladkou mouku, prášek do pečiva a sůl. Dejte stranou.
Ve velké míse ušlehejte měkké máslo a cukr do hladka a krémovité konzistence. Přidejte vejce - jedno po druhém, přičemž každé dobře vmíchejte. Přidejte vanilkový extrakt.
Postupně přidejte suché ingredience do směsi s máslem a cukrem, střídavě s mlékem. Začněte a končete suchými ingrediencemi.
Plňte košíčky na muffiny přibližně 2/3 a pečte 18-20 minut, nebo dokud nejsou cupcakes zlatavé. Pomožte si špejlí.
Nechte cupcakes zcela vychladnout.
Mezitím připravte čokoládový krém. Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě rozehřejte smetanu, ale nenechte ji vařit. Přidejte nasekanou čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Přidejte máslo a míchejte, dokud nebude krém hladký.
Nechte krém vychladnout asi 15-20 minut, aby zhoustl.
Poté pomocí špičky na zdobení nebo nože nanesete čokoládový krém na zcela vychladlé cupcakes.
Pokud máte rádi, můžete cupcakes ozdobit kousky čokolády, oříšky, malými čokoládovými kuličkami nebo jinými ozdobami podle vaší fantazie.
Nejprodávanější
Stránka 1 z 1 -
4 položek celkem
Značky
Položek k zobrazení: 4
Mouka pšeničná hladká 1 kg BIO PROBIO
Bílá biomouka na sváteční pečení. Pro běžné pečení doporučujeme používat PROBIO mouku chlebovou a celozrnnou, které obsahují hodně vlákniny. Pšeničná mouka hladká je vhodná k...
63 Kč
Vanilka extrakt 4,5ml, SONNETOR
Přírodní vanilkový extrakt je získáván extrakcí a bez námahy s ním vyčarujete dezerty s hřejivým aromatem vanilkových lusků. Ať už vsadíte na poctivou vanilkovou zmrzlinu,...
389 Kč