ČOKO PUDINK
Ingredience:
1/2 šálku směsi sušeného ovoce (např. rozinky, nasekané meruňky, nasekané fíky)
Postup:
Příprava kakaové směsi:
Ve středně velkém hrnci smíchejte kakao, cukr, kukuřičný škrob a špetku soli.
Postupně přidejte mléko, neustále míchejte, abyste zabránili tvorbě hrudek.
Vaření a zahuštění:
Přiveďte směs k varu na střední teplotu za neustálého míchání.
Vařte 2-3 minuty, nebo dokud směs nezhoustne. Měla by mít konzistenci pudingové směsi.
Přidání vanilkového extraktu a smetany:
Odeberte hrnec z tepla a vmíchejte vanilkový extrakt a smetanu. Míchejte, dokud není směs hladká.
Přidání sušeného ovoce:
Přidejte směs sušeného ovoce do pudingové směsi a promíchejte.
Podávání:
Nalijte puding do misek nebo sklenic a nechte vychladit při pokojové teplotě.
Poté přeneste do lednice a nechte chladit minimálně 2 hodiny nebo dokud puding zcela neztuhne.
Dekorace:
Před podáváním můžete puding ozdobit dalším sušeným ovocem nebo šlehačkou podle chuti.
Tento puding je bohatý na čokoládovou chuť a doplněný sladkými kousky sušeného ovoce. Můžete si ho vychutnat jako dezert nebo pochoutku kdykoliv máte chuť na něco sladkého.
Dobrou chuť!